"Believe nothing, no matter where you read it or who has said it, not even if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense."

Ampun tuanku, sembah patek harap diampun...Patek ingin menyampaikan siapakah PENGKHIANAT sabenar kepada ketuanan Sultan di negara ini...malah dikalangan tuanku pun ada yang bersekongkol dengan mereka kerana di beri habuan yang lumayan...Patek patek yang marhaen dinegara ini masih tetap setia dengan tuanku walau pun difitnah dengan pelbagai tuduhan..ampun tuanku beribu ampun, sembah patek harap diampun..

Friday, February 19, 2010

Pakatan Desak Sidang Tergempar Bincang Kes Anwar

Dari Blog Biaqpila 

Oleh:YUSMAWATI MHD YUSOF


Tokoh DAP Lim Kit Siang mahukan Parlimen mengadakan sidang tergempar bagi menjelaskan pendiriannya berhubung tuntutan rakyat dan perwakilan negara luar yang mahu tuduhan liwat terhadap Anwar digugurkan kerana ia adalah fitnah semata-mata.

Pendirian Parlimen itu perlu kerana segelintir wakil rakyat Barisan Nasional bertindak secara bersendirian semalam untuk mengecam Ahli Parlimen Australia yang mahu pertuduhan itu digugurkan.

Menurut Kit Siang, tindakan ahli BN itu tidak mewakili suara penuh Parlimen khususnya wakil Pakatan Rakyat dan beberapa wakil BN yang masih mengutamakan keadilan.

“Kita meminta Perdana Menteri untuk menyakinkan satu mesyuarat tergempar di Parlimen untuk menjelaskan kedudukan Parlimen bagi tuntutan pertuduhan liwat ke atas Anwar digugurkan.

Semalam beberapa ahli parlimen BN menyertai demonstrasi anjuran Pemuda Umno dan disertai beberapa gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Dalam pada itu ahli Parlimen Pakatan Rakyat juga akan mengemukakan memorandum kepada Najib sebagai sokongan kepada semua pihak di dalam dan luar negara yang mahukan pertuduhan terhadap Anwar digugurkan.

“Hari ini kami ahli parlimen Pakatan Rakyat, Pas Keadilan dan DAP akan menyediakan memorandum menyokong semua suara meminta kerajaan terutamanya Perdana Menteri Datuk Najib supaya mengambilkira tuntutan suara dalam negara mahupun luar supaya menggugurkan tuduhan liwat Iike atas Anwar,”katanya.

No comments:

Post a Comment

Jika Anda terlepas.....ada ulang tayang disini????

Lagi disini

Tambah satu lagi........lepas ni...lu fikir la beb....

RPK Speaks His Mind - Altantuya Statutory Declaration