"Believe nothing, no matter where you read it or who has said it, not even if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense."

Ampun tuanku, sembah patek harap diampun...Patek ingin menyampaikan siapakah PENGKHIANAT sabenar kepada ketuanan Sultan di negara ini...malah dikalangan tuanku pun ada yang bersekongkol dengan mereka kerana di beri habuan yang lumayan...Patek patek yang marhaen dinegara ini masih tetap setia dengan tuanku walau pun difitnah dengan pelbagai tuduhan..ampun tuanku beribu ampun, sembah patek harap diampun..

Sunday, December 27, 2009

Kena sedar diri

Detikdaily

Oleh talikasutkayu

"Heboh diperkatakan khabar angin melalui khidmat pesanan ringkas (sms)yang mendakwa kononnya ramai penyokong PAS Selangor akan berkumpul dihadapan pejabat PAS semalam, kononnya bagi mendesak PAS Selangor keluar dari Pakatan Rakyat.

Tidak mustahil ini adalah kerja-kerja Umno yang masih belum berpuas hati kekalahan mereka di Selangor.

Dikhabarkan tahun 2010 adalah petanda Umno akan menguasai Selangor. Umno masih tidak boleh menerima hakikat kekalahan teruk mereka pada pilihanraya umum lepas dan mereka berusaha keras menghancurkan pentadbiran Pakatan Rakyat.

Umno kini sebagai pembangkang di Selangor,Kelantan,Kedah serta Pulau Pinang(Di Perak masih rakyat menganggap Zambry MB Haram)masih menganggap BN adalah parti yang layak mentadbir negeri. Mereka tidak berpuas hati kemahuan rakyat seolah olah undi rakyat dipersetankan.

Oleh sebab itu segala usaha Pakatan Rakyat adalah usaha bodoh dimata mereka. Umno melakukan serangan hendap(ambush) supaya matlamat dan cita cita untuk mengambil alih kuasa Pakatan Rakyat tercapai serta menutup kelemahan dan kebodohan mereka. Mereka melakukan serangan peribadi dan memburukkan identiti wakil rakyat Pakatan Rakyat seperti usaha usaha menjatuhkan Dr Hassan Ali dan dikenakan tindakan disiplin,mendesak Tuan Guru Nik Abdul Aziz meletak jawatan,memusnahkan kredibiliti pucuk pimpinan PAS serta Keadilan,menghina DAP dengan isu perkauman dan banyak lagi isu isu yang tidak masuk akal.

Sesungguhnya rakyat dipertontonkan kebodohan Umno oleh Umno itu sendiri.

Berbeza dengan PAS,Keadilan dan DAP (Pakatan Rakyat),walaupun mereka pembangkang di negeri negeri petadbiran Umno (BN),mereka menegur salah laku pimpinan Umno dalam isu rasuah,penyalahgunaan kuasa,ketidak telusan pentadbiran,sikap pemimpin Umno yang tidak bertamadun untuk kebaikan agama,bangsa dan negara tanpa menyentuh isu peribadi kerana Pakatan Rakyat sedar mereka adalah pembangkang dan itu kemahuan rakyat.

Dua rentak berbeza menjadi penilaian rakyat yang mana intan yang mana kaca. Hasil penilaian ini akan diterjemahkan dalam pilihanraya akan datang. Pastikan Pakatan Rakyat adalah yang terbaik dimata rakyat.

Untuk Umno kalau dah pembangkang buatlah cara pembangkang.

http://talikasutkayu-talikasutkayu.blogspot.com/"

No comments:

Post a Comment

Jika Anda terlepas.....ada ulang tayang disini????

Lagi disini

Tambah satu lagi........lepas ni...lu fikir la beb....

RPK Speaks His Mind - Altantuya Statutory Declaration