"Believe nothing, no matter where you read it or who has said it, not even if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense."

Ampun tuanku, sembah patek harap diampun...Patek ingin menyampaikan siapakah PENGKHIANAT sabenar kepada ketuanan Sultan di negara ini...malah dikalangan tuanku pun ada yang bersekongkol dengan mereka kerana di beri habuan yang lumayan...Patek patek yang marhaen dinegara ini masih tetap setia dengan tuanku walau pun difitnah dengan pelbagai tuduhan..ampun tuanku beribu ampun, sembah patek harap diampun..

Sunday, November 29, 2009

Menipu adalah prinsip utama Umno!

From PerakExpress

Oleh Ipoh Mali

Muhyiddin Yassin meminta anggota parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh jangan bersetuju mengetuai kaukus petroleum yang ingin dibentuk oleh Pakatan Rakyat bagi menuntut bayaran royalti hasil minyak di Kelantan.

“Eloklah Tengku Razaleigh teliti semasak-masaknya walaupun ia melibatkan negeri Kelantan tetapi ini ditaja oleh pihak parti pembangkang dan Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri yang nak mengusahakannya,” itu pesan Muhyiddin.

Muhyuddin kata, BN tidak terlibat dengan perkara-perkara sedemikian kerana terikat dengan prinsip parti.

Apa dia prinsip Umno ? Menipu dan menafikan hak rakyat? Adakah Tengku Razaleigh Hamzah bersetuju dengan prinsip Umno yang macam itu?

Jelas kepada kita bahawa Umno hanya jadikan ungkapan ‘Rakyat didahulukan , pencapaian diutamakan’ sebagai rethorik semata-mata. Tuntutan Royalti minyak Kelantan itu berkait rapat dengan hak rakyat , namun kerana ianya ditaja oleh parti pembangkang, maka Umno sanggup mengepikan ‘Rakyat didahulukan , pencapaian diutamakan.

No comments:

Post a Comment

Jika Anda terlepas.....ada ulang tayang disini????

Lagi disini

Tambah satu lagi........lepas ni...lu fikir la beb....

RPK Speaks His Mind - Altantuya Statutory Declaration